Ghiozdanul este un accesoriu important pentru școlari și există multe modele disponibile în diferite culori, dimensiuni, texturi și forme. De aceea trebuie neapărat să știți cât mai multe despre cum să alegeți un ghiozdan ergonomic pentru copilul dumneavoastră.

Studiile arată că aproximativ 30% dintre copiii de vârstă școlară au dureri de spate sau de gât. Stilul ghiozdanului folosit și unele sfaturi practice pentru reducerea stresului asupra coloanei vertebrale pot face ca aceste dureri să fie evitate. 

Cât este prea mult?

Este general acceptat că școlarii nu ar trebui să poarte mai mult de 10% din greutatea lor corporală.


    1. Mărime ghiozdan pentru clasa 0

Primul pas atunci când faceți cumpărături pentru un ghiozdan pentru elevii din clasa 0 este alegerea mărimii potrivite. Un ghiozdan mai mare poate depozita mai multe rechizite și echipamente, dar dacă e prea greu, poate duce la dureri de spate și alte probleme. Dacă este prea mic, este posibil să nu aibă suficient spațiu pentru toate accesoriile. Cel mai bun lucru de făcut este să fiți atent la greutatea ghiozdanului și la greutatea și înălțimea copilului și să vă asigurați că are dimensiunea potrivită, se modelează pe forma corpului și se simte confortabil.


    2. Bretele și spate căptușite

Pentru orice copil este necesar să aibă un ghiozdan anatomic și confortabil. Având curele și spatele căptușite ajută la eliminarea stresului. Majoritatea acestor modele de ghiozdan pentru clasa 0 sunt echipate cu curele pentru talie. Acestea pot fi la îndemână dacă sunteți în căutarea unui sprijin suplimentar. Ele pot elimina, de asemenea, o parte din greutatea de pe spate care provoacă aplecarea și o postură proastă.


    3. Micile detalii fac diferența 

Atunci când căutați un ghiozdan ergonomic pentru copilul dumneavoastră, aruncați o privire la fermoarele și la cusăturile de pe ghiozdan. E bine să vă asigurați că fermoarele vor fi rezistente, dar și ușor de deschis și închis. Pentru cusături, aruncați o privire la punctele în care țesăturile se întâlnesc pentru a vă asigura că calitatea este bună și nu se va rupe sub o greutate prea mare.

O altă caracteristică importantă pe care ar trebui să o cauți la ghiozdan este catarama pentru a regla lungimea și cum se strâng curelelor pe umăr. Vedeți cât de ușor pot fi reglate și cât stabile rămân. 


    4. Buzunare extra și accesorii

A avea un buzunar suplimentar în fața ghiozdanului este practic. Aceste buzunare sunt grozave pentru depozitarea lucrurilor mici, cum ar fi, cheile casei, șervețele sau chiar mici gustări.

Unele modele de ghiozdan ergonomic pentru elevii din anul I au și un buzunar lateral sau o husă laterală din plasă pentru a pune o sticlă de apă. 


    5. Culori și modele ghiozdan ergonomic pentru copii

Copiii vor fi mereu atrași de culori puternice și modele cu personajele lor mult iubite. Un ghiozdan ergonomic pentru băieți poate avea un design cu mașini, dinozauri, jocuri pe calculator și fotbal, iar un ghiozdan ergonomic pentru fete poate fi roz sau mov, cu prințese sau animăluțe drăguțe. Aceste aspecte îl pot ajuta pe cei mic să se ducă cu mai multă plăcere la școală. 

Cel mai bun ghiozdan pentru clasa 0:

    • Este spațios și are buzunare extra

    • Are și o bretea suplimentară la talie pentru a ușura greutatea

    • Țesătura a fost realizată din material rezistent 

    • Este rezistent la apă.

Știm cu toții că copiii își doresc să aibă ghiozdane cât mai cool pentru școală, dar, în același timp, este important să ținem cont de durabilitate, spațiu, caracteristici și accesorii. Ținând cont de aspectele de mai sus, pe site-ul bebego.ro puteți alege dintr-o varietate de modele de ghiozdane ergonomice de cea mai bună calitate.